Academia de muzică Gheorghe-Dima din Cluj-Napoca (România) construiește în prezent o nouă clădire pentru Academie într-o parte exterioară a orașului. Noul campus promite să răspundă tuturor nevoilor, de la săli de repetiții la mai multe săli de concerte de diferite dimensiuni (printre care un auditoriu cu 835 de locuri), precum și un cămin pentru studenți.  

Potrivit „the mayor.eu” Academia de muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, care face parte din Universitatea Babeș-Bolyai (UBB), va implementa un proiect de investiții în valoare de 37 de milioane de euro. Scopul investiției este extinderea și modernizarea spațiilor instituției de învățământ. Proiectul va fi finanțat de Compania Națională de Investiții – CNI. 

În ultimii 20 de ani, numărul studenților la academia de muzică a crescut de opt ori – la peste 1.000. În acest sens, proiectul este crucial pentru satisfacerea nevoilor educaționale identificate atât de actorii locali, cât și de cei regionali. Proiectul va crea infrastructura modernă care este necesară pentru livrarea unei educații muzicale adecvate și, în același timp, va îndeplini cerințele pentru pregătirea studenților și organizarea de evenimente artistice. 

Aceasta este una dintre cele mai active instituții de învățământ muzical superior din România.  

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here