ABC-darul dialectului aromân este distribuit în mai multe zone din Albania

Cu sprijinul Departamentului Românilor de Pretutindeni, Fundația Harriet Martineau, cu sediul la Tirana, a editat „ABC-darul dialectului aromân”. 

După publicarea acestui ABC-dar, a urmat distribuirea în bibliotecile din unele orașe ale țării, cum ar fi: Fier, Berat, Kavaja, Elbasan, Përmet, Korçë, Lushnjë, Pogradec, Vlora. 

„ABC-darul dialectului aromân aromân” se află deja în Biblioteca Națională din Albania. 

ABC-darul a fost distribuit și la comunitățiile aromâne fiind donat asociației „NICA” din Pogradec, Asociației Culturale a Aromanilor din Albania filiala „Divjakë”,Centrului de Informare a României din Corcea, Consulatului României la Corcea, copiilor satului Mekat 2 în Vlora, pentru aromânii din Përmet. 

Acum este posibil ca acest manual sa fie la indemana a mai multor cunoscători și iubitorilor de dialectul aromân si din Tirana. 

Publicarea ABC-darului a fost prezentata publicului din Albania printr-o reclamă la televiziunea locală „Kombi” din Fier timp de 30 de zile de la 12 pe ori în intervalul de la ora 7.15 – 22.15. 

Reclama continuă să fie difuzată la postul național de Radio „Tirana” în fiecare zi până pe 28 ianuarie timp de 60 de zile consecutive. 

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here