Cu sprijinul Departamentului Românilor de Pretutindeni, Fundația Harriet Martineau, cu sediul la Tirana, a editat „ABC-darul dialectului aromân”. 

După publicarea acestui ABC-dar, a urmat distribuirea în bibliotecile din unele orașe ale țării, cum ar fi: Fier, Berat, Kavaja, Elbasan, Përmet, Korçë, Lushnjë, Pogradec, Vlora. 

„ABC-darul dialectului aromân aromân” se află deja în Biblioteca Națională din Albania. 

ABC-darul a fost distribuit și la comunitățiile aromâne fiind donat asociației „NICA” din Pogradec, Asociației Culturale a Aromanilor din Albania filiala „Divjakë”,Centrului de Informare a României din Corcea, Consulatului României la Corcea, copiilor satului Mekat 2 în Vlora, pentru aromânii din Përmet. 

Acum este posibil ca acest manual sa fie la indemana a mai multor cunoscători și iubitorilor de dialectul aromân si din Tirana. 

Publicarea ABC-darului a fost prezentata publicului din Albania printr-o reclamă la televiziunea locală „Kombi” din Fier timp de 30 de zile de la 12 pe ori în intervalul de la ora 7.15 – 22.15. 

Reclama continuă să fie difuzată la postul național de Radio „Tirana” în fiecare zi până pe 28 ianuarie timp de 60 de zile consecutive. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.