Sfârșitul anului 2020 a coincis cu sfârșitul mandatului unor miniștri din guvernul aflat la guvernare. Premierul Edi Rama a făcut două schimbări în guvern. 

A plecat din guvern celălalt ministru venit din Kosovo, Gent Cakaj. Acesta din urmă își declară demisia din postul oficial de ministru adjunct de externe, pentru a rămâne consilierul lui Rama. 

Olta Xhaçka va prelua președinția ministrului pentru Europa și Afaceri Externe. Cu 4 luni înainte de alegeri, Rama a decis să îl readucă pe Niko Peleshi în guvern. . 

Dl. Peleshi va fi noul Ministru al Apărării, în timp ce în guvernul Rama a fost viceprim-ministru și Ministru al Agriculturii. Pe de altă parte, Cakaj și-a argumentat decizia că și-a îndeplinit misiunea în diplomația albaneză. 

Aceste schimbări au loc cu doar câteva luni înainte de alegerile din 25 aprilie. Reamintim că mai devreme au existat schimbări în Ministerul de Interne și Agricultură. După demisia lui Sander Lleshaj după protestele pentru Klodian Rasha, tânărul ucis de poliție, Bledi Çuçi a devenit șeful Ministerului de Interne, în timp ce Milva Ekonomi a fost numită în Ministerul Agriculturii.