Marsela SINANI

Dincolo de patriotism, Donila Pipa a demonstrat de-a lungul anilor că știe să convietueasca destul de bine cu comunități diferite și, în același timp, să demonstreze cât de mândră este de originea strămoșilor săi.

Donila Pipa, o aromână originară din Plasa, farsarota, este un exemplu pentru toți cei care nu au renunțat la tradiție

A fi patriot înseamnă a face ce este mai bine pentru țara ta. Așa a făcut Donila, oferindu-ne cea mai valoroasă lecție din viață, că nu există nimic mai prețios decât iubirea și aprecierea originii.

Donila Nikolla Pipa, a crescut cu dragoste pentru această comunitate de când era mică. O familie careia nu i-a fost niciodată rusine că este minoritară, dimpotrivă! Angajamentele sale profesionale sunt numeroase la număr.

A participat la diferite evenimente fiind crescuta și educata în familie de părinți cu dragoste pentru valorile pe care le împărtășesc.

Tatăl său, Nikolla Pipa, o personalitate cunoscută, a fost președintele asociației de prietenie România-Albania și ulterior al asociației aromâne pentru Korça în calitate de președinte.

Donila a interpretat, si a prezentat evenimente, sau împreună cu alți copii aromâni și părinții lor au ieșit de Crăciun, au colindat.

Donila a participat la conferințe, precum și a scris mai multe articole despre aromâni. Recent a fost împreună cu tatăl ei ca redactor de știri și prezentator de știri la radio și TV Korça în dialectul aromân, vorbind dialectul fărșărot. Donila Pipa și-a finalizat studiile superioare „Drept” la Timișoara, master și doctoratură în orașul florilor și culturii.

Pentru „arumun.com” Donila are un mesaj: „Iubiti și apreciati originea. „Treziți-vă spunându-vă că sunt mândru că sunt Fërshërot”.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here