Nimeni nu poate face planuri pentru Revelion, întrucât guvernele fiecărui stat au apelat să sărbătorească acasă, lângă cei mai dragi oameni ai lor. Regulile sunt foarte stricte, unde nu aveți voie să ieșiți după un anumit program, așa cum se întâmplă în Albania. Dar, în ciuda situației foarte dificile cu care ne confruntăm, situația de vacanță este resimțită în fiecare familie albaneză. Mulți dintre noi dorim să știm cum va fi vremea, iar prognosticul meteo Adiola Bani prezice că, în ultimele zile ale lunii decembrie, sunt așteptate valorile tipice ale lunii în care ne aflăm. Prima săptămână a lunii ianuarie va avea de la valorile minime la -2, până la 13-14 grade Celsius. Potrivit ei, „gerul” de iarnă va fi resimțit în a doua săptămână de la începutul anului 2021.

„Am avut o temperatură de 15-16 grade Celsius. Ne așteptăm să avem actualizări meteo începând de duminică dimineață. Valorile minime vor scădea la valorile tipice la -2 grade Celsius în zona montană, iar cele maxime vor fi de cel mult 12-13 grade Celsius în zonele de sud-vest ale teritoriului. Începând de luni până pe 31 decembrie, ne așteptăm la valori tipice ale lunii în care ne aflăm. În ceea ce privește condițiile meteorologice, am avut o instabilitate începând de ieri, unde a fost ploaie. De duminică vor fi precipitații moderate și intense în zona de sud și ne așteptăm mai puțin în nord.

Într-o bună parte a zonei muntoase vom avea ninsori. În cea mai mare parte a teritoriului vom avea ploi. În ceea ce privește temperaturile aerului, ne așteptăm să scadă cu 3-4 grade Celsius. Ultimele zile din decembrie vor fi temperaturile tipice ale lunii în care ne aflăm. Vor fi ninsoare numai în zona montană. În ceea ce privește începutul Anului Nou, prima săptămână a lunii ianuarie va fi cu temperaturi mai normale decât de obicei, deoarece vom avea continuarea temperaturilor din decembrie. Prima săptămână a lunii ianuarie va avea de la valorile minime la -2, până la 13-14 grade Celsius. “Ne așteptăm la o revenire la valorile tipice ale lunii ianuarie, sau iarna” reală “după a doua săptămână a lunii”, a spus Bani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here