Doamna Silva Bino, expert de la Institutul de Sănătate Publică, a dezvăluit că vaccinarea în Albania va începe în primul trimestru al anului viitor. Într-un interviu dat pentru DW, Bino a explicat că Comitetul de experți a identificat ca grupuri prioritare care sunt: ​​lucrătorii din domeniul sănătății, rezidenții și angajații instituțiilor de îngrijire pe termen lung și apoi persoanele peste 75 de ani, cei peste 65 de ani, cei mai tineri peste 65 de ani cu alte boli etc.

Dr. Silva Bino a clarificat opinia publică că Comitetul de Experți evaluează diferite scenarii de aprovizionare cu vaccinuri, precum și diferite scenarii de vaccinare în țara noastră.

Un scenariu este pentru vaccinul produs de PFIZER (BioNTech-Pfizer, ed.) Care necesită depozitare la minus 80 de grade Celsius. Acest lucru necesită o investiție în infrastructură nouă.

Celălalt scenariu este pentru vaccinul anti-Corona produs de compania MODERNA care necesită mai multe investiții; Al treilea scenariu este pentru vaccinul produs de compania AstraZeneka pentru care Albania are capacitatea și are nevoie doar de câteva adăugiri. Dar nu este exclus să primim vaccinuri de la Johnson & Johnson sau de la alte companii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here