Zona fostului Kinostudio se așteaptă să fie transformată într-un „Parc de artă”, proiect care a fost anunțat anterior de Ministerul Culturii.

Acesta este proiectul pe care arhitecții locali și străini l-au dezvăluit într-un atelier organizat de ministrul culturii Elva Margariti, în prezența ambasadorului Suediei Elsa Håstad și a Italiei Fabrizio Bucci. Scopul proiectului este de a înființa un muzeu de film, de a avea spațiu pentru activități culturale, de a dezvolta industria creativă și start-up-urile; dar să nu ratați parcurile verzi pentru cetățeni. Ministrul Culturii, Elva Margariti, printr-o postare pe rețelele de socializare anunță că artiștii participanți au văzut îndeaproape premisele care vor fi supuse restaurării.

„După atelierul de acum câteva zile pentru transformarea fostului Kinostudio într-un parc de artă, artiștii participanți și-au exprimat dorința de a vedea îndeaproape spațiile, care vor fi restaurate și vor fi puse în slujba comunității din artiști, pentru a concepe idei noi sau chiar reședințe. „Prin acest schimb de idei, ne propunem cele mai bune, să dăm viață acestui spațiu dedicat culturii”, scrie ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.