„Parcul de artă” din Kinostudio, artiștii participanți vizitează sediul

Zona fostului Kinostudio se așteaptă să fie transformată într-un „Parc de artă”, proiect care a fost anunțat anterior de Ministerul Culturii.

Acesta este proiectul pe care arhitecții locali și străini l-au dezvăluit într-un atelier organizat de ministrul culturii Elva Margariti, în prezența ambasadorului Suediei Elsa Håstad și a Italiei Fabrizio Bucci. Scopul proiectului este de a înființa un muzeu de film, de a avea spațiu pentru activități culturale, de a dezvolta industria creativă și start-up-urile; dar să nu ratați parcurile verzi pentru cetățeni. Ministrul Culturii, Elva Margariti, printr-o postare pe rețelele de socializare anunță că artiștii participanți au văzut îndeaproape premisele care vor fi supuse restaurării.

„După atelierul de acum câteva zile pentru transformarea fostului Kinostudio într-un parc de artă, artiștii participanți și-au exprimat dorința de a vedea îndeaproape spațiile, care vor fi restaurate și vor fi puse în slujba comunității din artiști, pentru a concepe idei noi sau chiar reședințe. „Prin acest schimb de idei, ne propunem cele mai bune, să dăm viață acestui spațiu dedicat culturii”, scrie ministrul.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here