Prezentarea cărții, Prietenie peste timpuri. Convergențe româno-albaneze” în orașul Korcea

Joi, 5 noiembrie, în incinta Bibliotecii Facultății de Educație și Filologie a Universității „Fan Noli” din Korça, a avut loc o activitate științifico-culturală. Această întâlnire s-a axat pe prezentarea cărții “ Prietenie peste timpuri. Convergențe româno-albaneze” a autorilor prof.dr. Mirçea Perpelea și prof.dr. Marcel N. Popescu organizatș de Centrul de Informații al României la Korça în cooperare cu Ambasada României din Tirana și Universitatea „Fan Noli”.

Acest eveniment a avut loc, de asemenea, cu sprijinul Departamentului Românilor de Pretutindeni. Discursul de salut, la această întâlnire, l-a ținut Prof.as.dr. Jonela Spaho decana Facultății de Educație și Filologie a Universității „Fan Noli” .

“ Prietenie peste timpuri. Convergențe româno-albaneze” este o lucrare bilingvă, publicată la editura  Librarium Haemus, Tirana-București, 2020.

Cartea a fost tradusă în albaneză de către academicianul Kopi Kyçyku.

De asemnea, Ambasadorul României în Albania, Excelența Sa, prof. Univ. univ. dr. Eng. k. Mircea Perpelea, a descris experiența itinerarului românesc către aderarea la UE într-o altă lucrare, care a fost prezentată în Albania acum doi ani.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here