Në faqen e Përfaqësueses së Përhershme të Rumanisë të  BE-së dhe të Ministrisë së Punëve të Jashtme, (https://ue.mae.ro/) Rumania sapo ka rregjistruar një sukses të jashtëzakonshëm gjatë kësaj jave: Bukureshti do të jetë mikpritësi i Qëndrës Evropiane të Kompetencave në fushën e Sigurisë Kibernetike. Kjo është agjencia e parë evropiane me qendër në Rumani në këtë drjetim. Sipas këtij informacioni, rezultati u arrit falë përpjekjeve diplomatike të kryera në mes të një konkurence të fortë, ku u vlerësuan kandidaturat nga 7 qytete evropiane.