Unul din cele mai frumoase citate ale lui Plekhanov, faimosul scriitor rus, este: „Oamenii  își transmit unii altora gândurile prin cuvinte, pe când prin artă, ei își transmit reciproc trăirile personale.”  La fel și eu aș dori să vă împărtășesc viața mea de studentă, prin imaginea unui tablou, care poartă în sine diverse nuanțe de culori, de la cele mai palide până la cele mai aprinse.

Din fericire, acest tablou e localizat  în orașul București. Punctul său de plecare este de acum trei ani, când am plecat pentru prima dată în România, pentru a-mi  începe viața de studentă la București. În timp ce mă familiarizam cu acest oraș, mă gândeam  că foarte curând  acesta îmi va oferi posibilitatea să-i descopăr frumusețile, stilul de viață, provocările cu care voi avea confruntat,  personalitatea ce mi se va forma și multe altele. Era doar începutul și în curând aveam să-mi  încep acolo studiile la Universitatea Politehnică.

Cadrul exterior al acestei picturi poate părea foarte simplu, deoarece cuprinde lucrurile obișnuite din viața de zi cu zi a unui student. În zilele obișnuite viața mea include trezirea dimineața devreme, mersul la universitate pentru a frecventa orele de la curs,  întoarcerea, pregătirea mesei,  învățatul temelor, timpul liber cu prietenii și într-un final – somnul.  Ziua trece foarte repede, ritmul ei este foarte agitat, încât nici nu observi cum vine seara. Cred că acest lucru este similar pentru fiecare student. Până acum nu este nimic diferit și interesant. Dar, așa cum am spus, acesta este doar cadrul exterior. Nuanțele încep să devină pronunțate în  interiorul cadrului.

Vederile din București îi colorează imaginea într-un peisaj foarte atractiv. Curiozitatea crește din ce în ce mai mult pe măsură ce te confrunți cu arhitectura veche și istorică a orașului. Una dintre cele mai mari plăceri ale mele a fost explorarea celor mai interesante atracții ale Bucureștiului, și ele sunt numeroase. Pot menționa Orașul Vechi, Arcul de Triumf, Parlamentul, numeroasele parcuri care își schimbă aspectul în funcție de anotimpuri și multe, multe altele. După-amiezele cu prietenii, excursiile scurte în diferite locuri și participarea la activități organizate completează cotidianul cu culorile divertismentului.

De asemenea, realizările din universitate îmi completează obiectivele, creând o altă satisfacție personală. Lecțiile au un grad ridicat de dificultate și necesită o mare dedicație. Așa că încerc mereu să nu neglijez nimic pentru a reuși. Toate acestea îmbogățesc interiorul picturii cu culori vii și pline de viață.

Dar, pe lângă vremurile bune, am trecut deseori prin momente dificile pe care a trebuit să le înfrunt singură. Într-un oraș mare precum e Bucureștiul,  și problemele sunt, deseori, pe măsură.  Neînțelegerile și dezacordurile au creat situații incomode. Unul dintre cele mai dificile momente a fost comunicarea în limbi străine, în special la universitate, deoarece m-a făcut să nu înțeleg explicația lecției de către profesori sau diferiții termeni folosiți în timpul explicației. Acestea mi-au adus uneori plictiseală, alteori nervozitate, oboseală și nemulțumire.

Cu toate acestea, fiecare zi petrecută la București a fost o completare a unui mozaic mare, multicolor. Mi-aș dori ca cât mai mulți studenți să includă acest oraș în lista preferințelor, deoarece fiecare își poate crea o pictură a lui, foarte specială, care ar fi completată zi de zi cu o varietate de experiențe valoroase.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here